Little girl Big dream

De week van SURFKAMP :D

Hallo allemaal,

Het is wat langer geleden dan dat jullie van mij gewend zijn, maar aangezien ik internet moet kopen en tijd moet vinden om een verhaaltje te typen denk ik dat jullie het wel snappen.

Vrijdag

Ik had jullie verlaten bij vrijdag, vrijdag was echt top. Eigenlijk zou ik met Kyra naar het museum gaan, maar in de stad aangekomen bleek dat toch net iets te ver lopen en hebben we heerlijk gechilld in het Albert park.
Bijna alle winkels waren gesloten vanwege Pasen, maar alle souvernirwinkeltjes waren wel open, dus die hebben we dan ook grondig doorzocht.

Daarna zijn we naar The Viaduct gegaan, dit is een stukje haven waar heel veel eettentjes zijn. Echt super gezellig. Er zou een film worden afgespeeld en er waren heel veel kraampjes. Daar hebben we heerlijk gegeten en ik heb daar een veertje in mijn haar laten zetten.

De film hebben we niet meer gekeken, we zijn daarna naar mijn huisje gegaan en hebben daar heerlijk op de bank gechilld. Echt een perfect eerse vakantie dagje.

Zaterdag

Over zaterdag kan ik heel kort zijn, ik moest werken. Maar tijdens het werk heb ik wel een hele lekkere gratis Hot Chocolat gemaakt voor Kyra, want die kwam even langs voordat ze zelf moest gaan werken.

Zondag

Zoals jullie al weten had ik mijn koffer al ingepakt, dus hoefde ik alleen nog maar handbagage te doen. Kyra kwam nog eventjes langs om me uit te zwaaien (en ze had iets lekkers van de markt meegenomen). Toen ze weg was begon het te kriebelen, echt alleen op vakantie. SPANNEND.

Een collega van school heeft me naar het vliegveld gebracht. Daar aangkomen, kwam ik al het eerste probleem tegen: blijkbaar heb je een visum nodig om Australie in te komen. OEPS, maar gelukkig konden ze dat daar aan de balie voor me aanmaken, dus dat was zo opgelosst.

Vliegen is denk ik allemaal goed verlopen, ik heb bijna de hele vlucht geslapen. En toen ik bij de bagageband kwam kon ik meteen mijn koffer eraf halen, dus dat was echt super chill. Daarna met de trein naar Sydney toen ik uit het station kwam waren er echt heel veel bliksemschichten en niet veel later begon het ook kei hard te regenen.

Een beetje jammer, want ik kon mijn hotel niet vinden. Uiteindelijk toch gevonden, alleen beetje zonde dat mijn koffer helemaal nat was. Maar niet getreurd ik had mezelf beloofd dat ik de eerste avond bi jde Mc Donalds mocht gaan eten. Tot dit punt wist ik niet of alleen reizen wel iets voor mij was, maar nadat ik de stad had gevonden heb ik mijn hele Australie avontuur echt genoten!
Nadat ik lekker een Mc Chicken menu bij de Mc Donalds had gegeten, liep ik nog wat rond om de stad een beetje te verkennen. En in een keer was ik in Chinatown. Hier waren de winkeltjes nog open en ik kon het natuurlijk niet weerstaan om eventjes een kijkje te nemen.

Op de terugweg heb ik eventjes verkend waar ik de dag erna moest verzamelen voor SURFCAMP.

Maandag

Toen ik wakker werd waren de kriebels weer terug. Alleen op Surfcamp, wie bedenkt zoiets, al die mensen die daarheen gaan zouden natuurlijk met vrienden zijn en ik zou er maar een beetje buitenvallen. Gelukkig werden die gedachte al snel tegengesproken. Ik viel er misschien een beetje buiten omdat 75% van de surfkampers uit Scandinavie kwamen. Maar verder echt super leuke mensen.

En echt jonge mensen, jonge meisjes die alleen reizen. Er zaten er heel wat tussen die na de middelbare school gewoon een Gap year doen en dan in hun eentje erop uit gaan (18 jaar out). Echt respect!

We werden in kleine busjes naar het kamp gebracht, onderweg moesten we een paar keer stoppen omdat de staff filmpjes moest maken voor een promotie filmpje. We stopten onderandere bij een van de meest gefilmde bruggen van de hele wereld (spannend he?!)

Kamp was precies zoals de foto's op internet waren, echt super vet. Normaal moet je de foto's met een korreltje zout nemen, maar deze keer niet:D.

Nadat we de lunch verobberd hadden, kamers ingedeeld, wetsuits aan hadden getrokken (sommigen kregen het voor elkaar om het verkeerd om aan te trekken) gingen we dan eindelijk SURFEN:D

Met een te groot wetsuit en een te klein board was de eerste keer surfen voor mij een beetje frustrerend. Maar de 'instructors' beloofde mij dat het beter zou gaan wanneer ik een groter bord zou krijgen. Super grappig trouwens, het lijkt wel of dat de 'instructors' er verplicht als een surdude bij moesten lopen. Lange blonde haren, petje op, constant 'YO BRO' zeggen.

's Avonds heerlijk gegeten (BBQ) en daarna wilden we eigenlijk naar de lokale pub gaan, maar die was zo uitgestorven dat we maar weer snel naar kamp terug zijn gegaan.

Dinsdag

Helaas kun je het beste surfen heel vroeg in de morgen, dat betekent dus heel vroeg opstaan en ontbijten. Daarna in je natte wetsuit van de dag ervoor en dat was KOUD! Surfen ging veel beter op een groot board. Beetje jammer dat ik tijdens het afspringen/afvallen een mijn enkel heb bezeerd en er nu nog steeds last van heb. Maar gelukkig kon ik wel gewoon blijven surfen.

Na de lunch was het tijd voor een middagdutje, dat mag wel als je zo vroeg moet opstaan.
Daarna weer in je natte wetsuit (BRRRR...) en weer surfen, elke keer ging het weeer iets beter. Ik had weer een kleiner board en nu ging het beter (hoe kleiner je board is hoe moeilijker surfen is).

Na het eten (weer BBQ) gingen we de foto's van die dag bekijken echt super leuk.

Daarna kregen we theorieles over surfen, wat zijn de regels, wat zijn goede plekken om te surfen, wat is een goed board om te kopen enz. Best grappig want een paar jongens hadden een drinkspelletje bedacht elke keer dat de 'instructor' surf zei moesten ze drinken. Ik deed gelukkig niet mee, maar het was toch best wel grappig. Bij het surfen is het trouwens best fijn om een meisje te zijn, want je zou voorrang moeten krijgen op alle goede golven, dus dat is mooi meegenomen.
Na de theorieles nog wat nagepraat, we zaten zo dicht mogelijk bij de terrasverwarmer want het was best wel koud. En redelijk op tijd naar bed.

Woensdag

Weer in je natte wetsuit 's morgensvroeg, BRR... Maar surfen ging weer goed. Al een beetje geleerd hoe je moet draaien dus dat is wel leuk.

Na het avondeten hebben we wat geinternat

ionaliseerd doorallemaal drankspelletjes uit verschillende landen te doen echt heel erg grappig. Om 10 uur moest het stil zijn op het kamp dus zijn we verplaatst naar een speeltuintje buiten het kamp. Het was echt een hele leuke avond.

Donderdag

We hadden geluk want de golven waren beter iets later in de ochtend dan normaal, dus mochten we langer blijven liggen. En het was warm weer, dus dit keer geen BRR.. als je in je wetsuit ging maar gewoon lekker warm.

Tussen de surflessen door hebben we met z'n allen heerlijk gechilld in de zon.

's Avonds maar een beetje op tijd naar bed om de schade van de dag ervoor in te halen.

Vrijdag

Laatste dagje surfen alweer.

Ik had mezelf een doel gesteld, ik wilde surfen achter de eerste golfbreuk. En dat is gelukt, het duurt even voordat je er bent maar het is wel gelukt en het was super leuk, want dan kun je langer blijven surfen. Het was trouwens weer mooi en warm weer. Na het surfen was het tijd om koffers te pakken.

Na de lunch koffers in de busjes en weer terug naar Sydney, maar niet voordat we nog een stop hadden gemaakt bij een ijskraam. Met best wel lekker ijs (niet zo lekker als waar ik werk natuurlijk) maar als je je ijs stairway to heaven noemt dan moet het wel een beetje lekker zijn.

Dit was mijn surf avontuur, over mijn Sydney avontuur zal ik de volgende keer schrijven. Ik heb het echt super naar mijn zin hier, dus vind wel jammer dat ik weer bijna terug moet naar stage.

Veel liefs,

mij

Xjes

P.s. foto's volgen zodra ik weer in Auckland ben, in de tussentijd, check facebook!

Toos

Even een korte reactie, want ik moet gaan werken.
Ik heb nog niet alles gelezen maar ben wel blij dat het leuk is geweest. het was wel heel stil, een week helemaal niets te horen! Veel plezier nog en tot weer in Nieuw Zeeland!

Peettante

Ha meissie.
Tja, jij beleeft toch wel andere dingen dan wij hier in Nederland. Als jij een gezellig avondje doorbrengt met veel internationale mensen wandelen wij 's ochtends door de omgeving van Nijmegen.
Tijdens een rustpauze komt opeens Bambi (een jong reetje) uit het bos lopen en gaat de wei in. Blijft daar lekker een poosje staan en als er andere (pratende) mensen aankomen rent hij weer het bos in.
Da's ook mooi!!!!!!!!!
Je surfavontuur is alweer voorbij. Geniet er nog maar lekker een poosje van na. En weet je al wat je volgend avontuur wordt???
Veel groetjes uit Nederland,
Annemie.

Loes

Fijn dat het allemaal goed gekomen is met 'alleen reizen'. Enne het surfen ging je best goed af of niet..?
Geniet nog van je dagen in de stad.
Tip: ga een pie eten bij Harrys cafe de weels. Super lekker! zie: http://www.harryscafedewheels.com.au/Home.aspx?element=1&category=1

Melanie

Hey meid!

Oeeeeh super leuk!
Zag al een aantal foto's op facebook voorbij komen,
maar wel echt super vet!
Vooral die eerste paar foto's haha :P
Maar nog heel veel plezier in Sydney!
xx