Little girl Big dream

De week van keihard aan mijn PO werken

Hallo allemaal,

deze week is er volgens mij niet zoveel gebeurd. Dus mijn verhaaltje zal wel wat korter zijn. Maar dat vinden jullie vast niet erg dan hoeven jullie niet zo'n lange lap tekst te lezen. Ook zijn er deze week niet zoveel foto's gemaakt, dus kan ik het verhaaltje ook niet opleuken met wat foto's.

Vrijdagavond

Voor de verandering start ik maar weer eens bij vrijdagavond. Waarschijnlijk heb ik nog heerlijk een filmpje gekeken met Dominique en toen ben ik lekker naar bed gegaan. Had ik trouwens verteld dat we door de buschauffeur naar huis waren gebracht nadat we van kamp terug kwamen. Als we dat elke keer kunnen regelen zijn heel wat goedkoper uit.

Ook was er post voor mij gekomen, ik ben nu 2 Nieuw Zeelandse pasjes rijker: bankpasje en een voordeelkaart van de supermarkt.

Zaterdag

Voor zaterdag had ik nog niet echt iets gepland, want we zouden dan pas terug komen van kamp. Dus lekker uitgeslapen en huiselijke dingetjes gedaan: opruimen, poetsen, lessen voorbereiden enz. Ook moest er maar weer eens een stukje gerend worden omdat ik op het Maori kamp natuurlijk weer te veel en te lekker gegeten had.

Na een heerlijke luie middag ben ik naar Kyra gefietst, maar ik ben ook nog even bij mijn werk aan gegaan. En maar goed ook, want daar kreeg ik meteen mijn eerste loon: 180 dollar handje contantje. Jammer dat ik niet elke keer zoveel geld krijg als ik eventjes binnenwip.

's Avonds ben ik met Kyra naar movies in parks gegaan in Millford. Het was echt super leuk. Een super groot scherm in een park. En er waren echt veel mensen. 3 straten verder stonden de straten al vol met allemaal auto's. En wij met z'n tweetjes, hadden een heel bescheiden kleedje meegenomen en wat komkommertjes, paprika en Japanse mix. Maar zoals we onderhand wel gewend zijn kwamen er weer complete maaltijden uit de koelboxen naar voren die op royale kamerbrede tapijten werden uitgespreid. Maar wij zijn er gewoon tussen gaan zitten op ons mini kleedje. The smurfs werd trouwens gedraaid. Wisten jullie dat Smurfin in het Engels Smurfette heet? (leuke film)

Zondag

We hoefde niet te trainen zondag morgen dus konden we weer naar de markt. Het was weer leuk om een rondje te lopen, daarna heb ik bij de goedkope Northcote winkeltje massaal boodschappen gedaan. Wel jammer dat ik daarmee nog helemaal mee naar Beach Haven mocht fietsen. Maar ik had geluk, want ik kon halverwege stoppen om even een paar uurtjes te gaan werken. Maar voor de verandering ging de ijskraam weer eerder dicht dus kon ik weer op tijd naar huis.

Maandag

Op stage is niet veel bijzonders gebeurd. Na stage heeft Domi heerlijk voor Kyra en mij gekookt en gingen we veel te vol naar de training. Ik begin langzaam aan al wat beter te worden in voetbal (lees: ik kan een bal aannemen). Het is echt super leuk, alleen ze moeten een selectie maken omdat er te veel meisjes zijn en ik ben bang dat ik daar niet bij hoor. Maar zolang ik nog niks hoor, gaat het prima en blijven gewoon lekker door trainen.

Dinsdag

Na stage zijn we een studentenhuis gaan bekijken. Simon, ook een stagaire op de LO-afdeling had ons uitgenodigd om een kijkje te nemen. Dit was een studentenhuis zoals we het in Nederland kennen, van de buiten zag het er goed uit. En van binnen dan weer iets minder, maar dat hoort erbij. Van een kamer kon ik het bed niet meer zien, zoveel zooi lag er op. Het was wel groot.
's Avonds heeft Kyra voor ons gekookt en na 3 afleveringen van Friends zijn Domi en ik weer naar huis gefietst. We zijn wel eventjes gestopt om een ijsje te kopen.

Woensdag

Dag 6 in het schoolrooster, dat betekent: VRIJ. Ik heb alles lekker rustig aan gedaan een lesvoorbereidingen gemaakt. Na een heerlijke lunch ben ik begon aan mijn PO marathon. Ik heb kei hard gewerkt aan mijn PO om het donderdag door te kunnen sturen. Als het goed gekeurd wordt kan ik volgende week beginnen.
's Avonds was het mijn beurt om te koken, niet veel bijzonders maar daarna gingen we weer trainen. We moesten een oefenwedstrijd spelen, want zondag hebben wij onze eerste vriendschappelijke wedstrijd.
Ik stond rechts back, waarschijnlijk zegt het jullie meer dan dat het mij zei toen ik het hoorde. Maar ik heb maar aan iedereen van mijn team gevraagd of die mij een beetje konden coachen. En volgens mij ging het best goed. Wel een beetje jammer dat het andere team links vooraan een heel snel en fel meisje hadden staan. Maar ik heb wel zin in zondag.

Na training heb ik maar weer aan PO gewerkt.

Donderdag

En na mijn stage op donderdag ging mijn PO marathon weer verder, tot 's avonds 10 uur heb ik er aan gewerkt, met 1 uur pauze om een take away maaltijd naar binnen te werken. En nog steeds ws het niet af.

Vrijdag

Ik was extra vroeg na school gegaan omdat ik nog foto's moest maken voor de mediakaarten voor mijn PO. Het eerste lesuur moest ik leerlingen beoordelen. En voor de rest van de dag heb ik alle lessen afgezegd en non-stop aan PO gewerkt.
55 pagina's, 21 mediakaarten, 4 boterhammen met pasta en 1 brandoefening verder is mijn product C voor mijn PO dan eindelijk af. Ik heb net alles doorgestuurd en maar goed ook, want vanaf 4 uur doet mijn laptop en internet raar.

Nu nog 1 uur op school rondhangen en dan werken.

Nou is best kort toch?

Ik hoor dat het in Nederland mooi weer is, ik hoop dat het snel weer over gaat. Hier hebben we niet het beste weer gehad, nu gaat het wel. Maar het is ook niet echt zomer geweest. En als je dan zo'n grote reis onderneemt hoop je toch dat je het beter hebt dan de mensen die thuis zitten. Vanaf 16 juni mag de zon weer lekker schijnen in Nederland!

Spreek/skype/facebook/lees jullie reacties/whats app jullie snel weer!

Xjes,

mij

Toos

Ik hoop dat je harde werken beloond wordt! maar ik snap het niet helemaal: je werkt hard om iets af te maken en hoopt dat je dan kunt beginnen?

monique gruntjens

Ha hier een berichtje over hoe het hier gaat. in de meterik gaat het redelijk. Is weer nockout gegaan bij de laatse kuur. maar na een dagje eerste hulp mocht ze weer naar huis. we proberen haar zoveel mogenlijk op te peppen maar dat lukt niet altijd. maar ja dit is het laaste dus. Het gaat berg op waarts. Stuur haar nog maar een keer een mooie foto dan kan die in de boom.
Sven moest wel lachen over het voetbal stukje. ja je moet gewoon alle balle tegen houden, desnoots met een teckel. En je tegen maatje in het oog houden. Dat is de tip van sven. Heb je er aan gedacht wat je gaat doen als je weer terug bent. ( mechien werken bij passie, ijswinkel) Verder gaat het hier z,n gangetje groetjes monique

Peettante.

Hoi Smurfette.
Hebben ze je niet helemaal blauw geschopt op het voetbalveld (grapje), of ben je inmiddels blauw van al het regenwater wat daar bij jullie valt.
Wij genieten hier lekker van het voorjaar. Die eerste warme zonnestralen voelen zo lekker!! Toen jij al lekker aan het genieten was van aangename temperaturen zaten wij immers met -10 graden ons blauw te bibberen.
Als ze zon nu goed ons best doet is ze dat misschien gewend als jij weer terugkomt en blijft ze schijnen tot in november.
En als het weer wat minder is kun je makkerlijker aan je opdrachten van school werken toch???? (Nu denk je zeker dat ik je al die regen toewens, maar dat is toch echt niet zo!!).
Laat het zonnetje maar lekker schijnen in je hart, dan is de rest maar bijzaak.
Een hele zonnige week (weken en maanden) wens ik je.
Annemie.