Little girl Big dream

De week van the Black Seeds (of toch niet)

Zaterdag
Zaterdag gingen we lekker winkelen in Auckland, of ja lekker. Met een maximaal budget van 50 dollar. Maar het is me gelukt om me daar aan te houden. Het was wel moeilijk.
Na het winkelen zijn we naar het Chinese Lantern Festival gegaan. We vroegen aan een fiets-taxi- hauffeur hoe we er moesten komen, hij zei gewoon hier omhoog en links en dan de stroom volgen. We snapten eerst niet helemaal wat hij bedoelde, maar toen we links af waren geslagen was er een massale volksverhuizing aan de gang. Iedereen liep richting het park.
Het was er echt zo druk, je kon niet zelf kiezen waar je heen liep maar je moest mee gaan in de stroom.
Er waren heel veel lekkere Aziatische eetkraampjes en en ondanks dat het zo druk was bleef gewoon iedereen in de rij staan. Dus wij ook.
We hadden we drank meegenomen en zijn met ons eten in het park gaan zitten. De lantaarns zijn meer grote beelden met gekleurd folie waar een lichtje in zit. Op een gegeven moment hoorde we muziek en zijn we daar heen gelopen. Wat we niet hadden gehoord was dat het karaoke was. Maar het was echt heel leuk om te zien en te horen. Allemaal chinezen die van ABBA tot chinese liedjes zingen (vals).
Daarna hebben we nog een poging gedaan om uit te gaan maar die poging is zwaar mislukt. Dus uiteindelijk maar naar Kyra's huis met de taxi.

Zondag
Ondanks dat de poging tot uitgaan mislukt was, gingen Kyra en ik toch pas om half 4 slapen. Zodat ik 4 en een half uur later weer op kon staan om metm ijn lieve peettante te skypen. Toen ik net weer in bed lag, werden we gebeld door onze stagebegeleider Arie. Hij vroeg of we zin hadden om rond te toeren en daarna te barbecueën. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.
Arie heeft ons allemaal leuke dingen laten zien in buurt, parkjes en stranden en we eindigden bij een leuk café. Het is een café uit de koloniale stijl dus van hout. Van binnen was het helemaal behangen en beplakt met oude id's, geld en andere documenten. We zijn er zelfs nog een oude gulden tegen gekomen. Ik was vergeten dan een 10 gulden biljet blauw was.
Die avond hebben we Arie zijn vrouw (Ineke) ontmoet en hebben we heerlijk gebarbecued. Er was ook nog een andere nieuwe collega van the sportsdepartment gekomen: Callum.
Callum heeft ons naar huis gereden maar we hebben eerst het vuurwerk gekeken vanaf zijn huis. Dit was het vuurwerk ter afsluiting van het Chinese Lantern festival. Het was heel mooi omdat boven de skyline van Auckland te zien! bij hem thuis.

Maandag
Maandag hadden we vrij want het was een nationale feestdag. Er zijn allemaal gratis concerten in de parken van Auckland en er zijn heel veel parken in Auckland. Dus wij zijn naar Henderson Park geweest om de naar the Black seeds te luisteren. Dit is de nationale reggae band van Nieuw Zeeland. Callum bracht ons er weer heen (scheelde ons 18 dollar voor een buskaartje). En hij had een vriend meegenomen. Dus wij heerlijk een dagje in het park gechilled. Het was wel jammer dat Callum 's avonds nog moest leren dus dat we uieindelijk eht hele voorprogramma en 1 nummer van the Black seeds hebben gehoord. Maar ondanks dat was het een heerlijk chiill dagje en ook wel fijn om een keer op tijd thuis te zijn.

Dinsdag
Dinsdag zijn we weer naar stage geweest en heb ik weer wat lessen geobserveerd, niet zo bijzonder allemaal.
's Avonds zou ik bij Kyra blijven eten dus we moesten wat boodschappen doen. En toen waren we bij Northcote shops en konden we eindelijk onze gefrituurde mars eten. Jammer genoeg viel dat een beetje tegen, of ja het was gewoon niet bijzonder het was meer een oliebol met chocolade erin (die drie keer in het vet is gegaan). Maar het is wel een ding die ik van mijn lijstje af kan strepen.
's Avonds kwam ik echt niet meer uit mijn woorden, Engels en Nederlands ging helemaal door elkaar. Een van mijn uitspraken was: tomorrow I'll cook an EYE. Misschien maar eens tijd om op tijd naar bed te gaan. Dus sorry als er veel fouten staan in mijn verhaaltjes, maar ik hoop dat ik nog fatsoenlijk Nederlands kan praten als ik terug om.

Woensdag
Woensdag op stage heb ik een klas gevolgd met kinderen met speciale behoefte, hier bij kun je denken aan kinderen met syndroom van Down, Asperger en autisme. Het was zo'n leuke les, we gingen naar buiten om te tuinieren. De kinderen planten zaadjes, verzorgen de grond en dan kunnen ze oogsten.
Elke keer als ze weer een aardappeltje uit de grond haalden kwamen ze die heel blij naar mij brengen. Een jongen had het op een gegeven moment gehad met de aardappelen en ging tomaatjes voor me plukken.
En het einde van de les gingen we naar een fruitboom waar de kinderen (of ja kinderen, zitten gewoon jongens tussen van 21) fruit konden oogsten. Het was een Nashi boom, dit is een Aziatische vrucht die op een appel lijkt maar naar een peer smaakt, JAMMIE!!!

Donderdag
Donderdag was op stage weer niet zo bijzonder. Alleen 's morgens bij de stafmeeting viel ons wel op dat ze heel erg streng waren op de klassenfoto's. Haren van de meisjes verplicht in een staart en die mag je niet leuk over je schouder leggen, maar die moet gewoon achter in je nek zitten. Van het schooltenue mag alleen het bovenste knoopje open zijn. Één horloge is toegestaan (wie draagt er meer horloges dan?) en de rest van de sieraden moet allemaal af. Als je niet de goede (school)schoenen aan hebt mag je niet op de eerste rij staan. Leuke foto's worden dat als iedereen er precies hetzelfde uit ziet.
Dominique en ik hebben al 1 les over moeten nemen, maar dat stelde niet zoveel voor: gewoon een beetje mee volleyen met de kinderen.
's Avonds wilden we naar de vriend van Callum gaan omdat hij een artshow had in zijn skateshop. De art was mooi, alleen het waren niet onze type mensen, dus na een gratis drankje en koekje zijn Dominique en ik weer naar huis gegaan.
Na de laatste voorbereidingen voor pap en mam ben ik gaan slapen.

Vrijdag
Om vervolgens al om 4 uur wakker te worden, zodat ik pap en mam kan verassen op het vliegveld. Kaan (huisgenootje) Kyra heeft mij gebracht en vanaf 5.20 zit ik in spanning te wachten tot pap en mam door die deuren komen. Heb al een paar mooie hello, goodbye momentjes gezien. En ik krijg nu steeds meer kriebels elke keer dat de deuren opengaan.
Ik heb trouwens een heel mooi bordje gemaakt: pap en mam v.d. Beuken ik sta hier! Maar ik denk niet dat ik het nodig zal hebben.
AAAAAAHHHH ZE ZIJN ER!!! SUPER!!!

Peettante

Hoihoi.
Wat een verrassing voor je ouders dat je al op het vliegveld stond! Het doet wel goed denk ik om je ouders weer te zien na 7 weken avontuur.
Geniet vooral van de daagjes samen.
Ik wist dat je slaperig was met skypen maar dat je zo'n korte nacht had gehad was je ook weer niet aan te zien. Nog effe en je bent een echt feestbeest!!!
Vanmiddag ga ik met Lizet schaatsen op de Horster visvijver. Nou ja, schaatsen kan ik het eigenlijk niet noemen. Ik sta en kom vooruit. Veel meer is het niet.
Maar toch wel speciaal. Op natuurijs.
Een heel fijn weekend en tot de volgende keer.
Annemie.

Emy

hee Pauline!

Wat leuk dat je ouders je komen opzoeken! :) Dat beloofd een gezellig weekend :).
Hoeveel dagen zijn jullie op stage?

Fijn dat jullie zoveel leuke dingen doen eromheen!
Een heel fijn weeknd met je ouders en geniet van de rest van de tijd..

Groetjes uit Sydney :)
xx

J-W

Vermoeiende week!
Leuk om die andere schoolcultuur mee te krijgen.
- Speciale klassen voor kinderen met bijzondere aandacht.
- De schoolidentiteit en de daarbij horende striktheid.
Over 8 uurtjes skypen, dan hebben jullie een hele dag gehad en dan heb ik geslapen:D

Melanie

Hey meid!

Nais dat je ouders er zijn!
Ik ben ondertussen terug van mijn wintersport vakantie!
nu even een weekje chille en bijkomen :P
en dan is het alweer carnaval :D
wanneer komt voor jou het beste uit om te skype?
op nederlandse tijd dan?
dan zal ik eens kijken of ik deze week nog tijd heb,
zo voor de carnaval!
en ik heb dit jaar geen tand gebroken haha :P

have fun!
oohja en reageer anders maar even via facebook,
als je dat wilt doen natuurlijk (a)

xx