Little girl Big dream

De week met de vriendelijke mensen

Inmiddels zit ik alweer een week in Nieuw Zeeland. Daar voorafgaand waren drie dagen van reizen: met de taxi van hotel naar Pangkor, met de ferry van Pangkor naar Lumut, van Lumut met de bus naar Kuala Lumpur, met de taxi naar KL-central, met de trein naar Singapore, met de metro naar Singapore airport, met de skytrain naar de goede terminal, met het vliegtuig naar Auckland en met 3 bussen (waarvan 2 verkeerde) naar ons motel. Ik was zo blij dat we er eindelijk waren.

Ik weet niet meer in welke volgorde we wat hebben gedaan, maar ik zal even vertellen wat ik de afgelopen week heb mee gemaakt. Ik moet trouwens echt tijd maken om verhaaltjes te schrijven voor jullie want we zijn eigenlijk altijd wel ergens mee bezig.

Deze week (en komende week) staat in het teken van het vinden van een woonruimte. En dat valt nog niet mee, ons budget is beperkt dus ook de keuze. Vandaag (18-1-2012) zijn we voor de eerste keer ergens gaan kijken. In de advertentie op internet stond dat het huis opgeknapt moest worden. Wij dachten likje verf hier, likje verf daar en klaar, maar verven dat stond duidelijk niet bovenaan op het prioriteitenlijstje van dit huis. Een kleine schets van het huis: de tuin was bijna een oerwoud, planken die los zitten of gewoon ontbreken, gaten in de ramen of geen ramen maar houten platen voor de ramen (die nog niet eens aansloten), kapotte/ontbrekende tegels, klemmende deur, rottende badkamervloer, spinnen en stof en dit zijn maar enkele voorbeelden. Super jammer toen we erachter kwamen dat het meisje dat er woont kei leuk is. Maar we konden echt niet in dit krot gaan wonen. Ze wilde ons ook perse naar de bushalte brengen toen we vroegen waar die was. (Op de heen weg hadden we ook al een lift gehad, dus dat is geen probleem).
Bij de bushalte was een winkelcentrum waar we natuurlijk weer eventjes naar binnen moesten (Dominique met een beetje tegenzin, maarja 2 tegen 1). De man van de telefoonkaartjes vroeg wat we kwamen doen in Nieuw Zeeland. Na ons verhaal trok hij een beetje een raar gezicht, toen we vroegen wat er was zei hij dat de kinderen op Northcote college 'tough' waren. AAAAAHHHHHH dat willen we niet. Ik heb al een keer een stage gehad met kinderen die 'tough' waren dat is wel genoeg voor mijn studiecarrière.
Die man was ook weer zo'n voorbeeld van de vriendelijkheid hier, wij zeiden dat we opzoek waren naar huisjes, zei hij dat we over 10 minuten terug moesten komen en dat hij ons dan zou helpen. Toen we terug kwamen had hij allemaal huisjes gevonden in Northcote en uitgeprint. Helaas waren ze net iets boven ons budget, maar het was wel kei aardig van hem.
Die avond zijn we in een wifibar verder gaan zoeken naar huisjes en kwamen we aan de praat met een Belg. Voelt raar om met iemand anders dan Domi of Kyra Nederlands te praten. Hij heeft ons meteen uitgenodigd om zaterdag naar z'n housewarmingsparty te komen. En natuurlijk werden we weer naar huis gebracht.
Totaal aantal lifts 18 januari: 3

Verder hebben we deze week Auckland een beetje verkend. Nadat we erachter kwamen dat ons motel toch wel heel dicht bij de stad was (kwartiertje met de bus). Dit was ons nog niet opgevallen want we zagen nergens hoge gebouwen. Die zijn er in de stad ook niet op die ene toren na. En die konden we blijkbaar wel al zien, maar ik vind hem eigenlijk helemaal niet zo bijzonder.

Met Kyra ben ik een middagje naar de stad gegaan. Hier hebben we heerlijk aan de haven gezeten, gekeken hoe een mini bootje een groot containerschip uit de haven trok en gekeken hoe een Chinese dame leerde vissen. Beetje jammer dat ze haar vis niet vast durfde te pakken toen ze eindelijk iets gevangen had.
Daarna zijn we over Queen street gelopen, de winkelstraat van Auckland. Ze hebben hier heel veel leuke winkels alleen het is eigenlijk net allemaal iets duurder dan in Nederland. Dat is een beetje jammer. De bikini's zijn hier trouwens echt duur: als je er een van 60 dollar vindt heb je geluk, de meeste kosten rond de 100 dollar of duurder. Ik wou dat we ook hier de prijs door 4 konden delen net zoals in Maleisië. Dat zou het een stuk leuker en makkelijker maken.

Een andere dag zijn we eerst naar de bieb gegaan omdat je daar gratis internet hebt (thanks voor de tip mam!).

Daarna hebben we mount Eden beklommen, dit is een vulkaan midden in de stad. De vulkaan is niet meer actief en de krater is begroeid met gras, maar je hebt er echt een mooi uitzicht over de stad.
Het zou kunnen dat de toeristen ons ondergoed hebben kunnen bekijken toen Kyra en ik het niet konden laten om weer een handstand te maken. Jammer genoeg bleven onze jurkjes alleen niet zo goed zitten als dat we gehoopt hadden.
Daarna zijn we naar het dorpje gelopen dat er bij hoort en daar hebben Dominique en ik misschien wel het lekkerste ijsje van ons leven gehad.

's Avonds zijn we uit gegaan. In de stad hebben we aan andere jongeren gevraagd waar we heen moesten gaan ze zeiden iets over Cassette 9 en over teapots. Wij een beetje verward maar toch maar naar die club gegaan. En wat zagen we op de bar staan toen we binnen waren: Witte theepotten op de bar. Super grappig, je bestelt een soort sterke cocktail die wordt dan in zo'n theepot gedaan en dan krijg je er shotglaasjes bij. Het is dus eigenlijk de bedoeling dat je die theepot deelt. Maar ik had niemand om te delen want Domi en Kyr gingen aan het bier, dus heb ik in mijn eentje shotjes gedronken van de teapot. Het was echt een super leuke avond, heerlijk gedanst en andere internationals ontmoet. Alleen een beetje jammer dat we er aan het eind van de avond achter kwamen dat ze dachten dat we uit Polen kwamen. Gelukkig hebben we nog net op tijd duidelijk kunnen maken dat we toch echt uit Nederland kwamen.

Nog een paar dingen die anders zijn hier in Nieuw Zeeland:

• Links rijden, dus grote bocht voorrang geven want rechts heeft wel gewoon voorrang. (het is heel verwarrend met kijken, want ik weet gewoon niet welke kant ik op moet kijken dus kijk ik maar voor de zekerheid 5 keer beide kanten op).
  • Kebab is hier duur, net zoals de bikini's :(
  • Er zijn heel veel winkelcentra, lijkt wel of die kiwi's niks anders doen dan winkelen.
  • Je kunt verbranden van een uurtje in de zon.
  • Mensen zijn zo vriendelijk en willen je echt heel graag helpen.
  • Alle verkopers vragen hoe het gaat, ik weet niet of ik er op moet reageren, het klinkt meer als een groet dan echt een vraag. Maar ik zeg toch maar altijd: 'fine thanks.'
  • In de bus is het gebruikelijk om: 'thank you busdriver' te zeggen, doe je het niet wordt je bijna boos aangekeken.

Ik kan er helaas geen foto's opzetten, we hebben niet zoveel foto's gemaakt en de foto's die er gemaakt zijn heb ik nog niet op mijn laptop staan. Ik ga verder met huisjes zoeken en aan scriptie werken. Jullie horen snel weer van me!

Liefs,
Mij

Anne

leuuk verhaal!! :) kan nu niet lang reageren want kmoet zo naar school.. xxxxx

Melanie

Hey meid!

Leuk en lekker kort verhaaltje ;)
Moeten binnenkort maar eens kijken wanneer we gaan skypen!
Ik heb het tot woensdag nog druk met tentamens,
en dan is mn volgend tentamen de vrijdag de week daarop.
Moet je maar even laten weten wanneer jij tijd hebt!

Succes met zoeken naar een leuk huisje en met je scriptie!

Xx

peettante

Hoihoi.
Leuk verhaal. Jaja, je bent er maar druk mee. Hopelijk heb(ben) je(jullie) nu snel succes met woonruimte.
Anders wordt het toch 'onder de brug'. Maar ja, temperatuur is goed dus bevriezen of nat worden is er niet bij.
Fijne week verder,
Annemie.

Toos

Hopelijk gaat het jullie lukken om snel een eigen stekje te vinden. Het einde van de vakantie komt in zicht, geniet nog van de komende dagen!!

Lizet

Hallo Pauline,
Gisteren heb ik een vroegere schoolkameraad van Thijs gesproken die in 2003/2004 met zijn gezin in Nieuw Zeeland heeft gewoond. Met de gedachte, wie weet, heel misschien kent hij een onderkomen....
Hij bleek destijds in Tokoroa te wonen, zo'n 3 uur rijden van Auckland vandaan. Wist daar, wel logisch natuurlijk, geen adres, maar meende dat het zeker moest lukken een goedkoop onderkomen te vinden.
Ik wens je veel succes toe.

J-W

Hey Pientje, leuk stukje. Ook fijn om te horen dat je inmiddels iets gevonden hebt!

Pauline

Hallo allemaal, huisje is gevonden!
Dakota avenue 5b, beach haven, auckland
Jullie zijn allemaal welkom om op bezoek te komen of course! Of kaartjes te sturen!
Xjes,
mij

Peettante.

Is het het huisje van de foto??
Dan kom ik wel effe op bezoek.

In ieder geval: GEFELICITEERD.

En een fijne tijd in Auckland.
Annemie.

pauline

Nee.. dat is gewoon een huisje. fotos van mijn huisje komen bij het volgende verhaaltje. maar hier ben je ook meer dan welkom hoor!!

Mama Monique

En is het een beetje gelukt met het inrichten van jullie woonruimte?
Succes met de scriptie en de stage volgende week!
Geniet lekker verder van de fantastische tijd die jullie nog hebben!
Ik ga nu op Google Earth kijken naar jullie mooie huis.

Janneke

Hey Pauline, en natuurlijk Kyra en Dominique. Klinkt erg goed allemaal! En op die school, dat gaat helemaal goed komen joh! Kun je best! Ik ben heel benieuwd of ze echt zo tough zijn.. Uit mijn eigen ervaring kan ik namelijk zeggen dat ze daar allemaal een stuk liever zijn dan in Nederland! Maar dat lees ik vanzelf.
Veel plezier komende tijd. Ik ben weer thuis, goed om iedereen te zien. Maar wat ga ik Nieuw-Zeeland missen. Geniet ze!
X

Pauline

Ik ben er net 2 weken, maar weet dat ik Nieuw Zeeland nu al ga missen als we hier moeten vertrekken. Gelukkig is dat nog lang niet en kan ik nog lekker veel avonturen beleven. Dat genieten komt dus helemaal goed. Jammer dat we jullie niet meer hebben gezien, maar we waren in die tijd heel druk met huisjes/auto's zoeken en verhuizen enzo.
Veel plezier met het voorbereiden van de DEMO dat lijkt me ook erg leuk!
Xjes